GDO ile Hormonlu Ürünler Arasındaki Farklar

Bazı besinlere ya da hayvanlara hormon uygulaması gdo lu üretim teknolojisinden çok daha önce kullanılmıştır. Bu hormonların tehlikeleri ortaya çıktıktan sonra hormon kullanımını azaltmak üzere gdo lu üretim çalışmalarına geçiş yapılmıştır. Ancak gdo lu ürülerin de potansiyel zararları günümüzde ortaya çıkmaktadır. Gdo lu besin genetiği değiştirildiği için tamamen soy özellikleri değiştirilmiş bir organizmadır. Bitkilerde ya da hayvanlarda kullanılan hormon uygulaması ise bitkinin ya da hayvanın daha çabuk büyümesi ve istenilen verimliliğinin artması yani; daha iri bir hayvan olması ya da daha fazla meyve veren bi ağaç olması üzerine yapılan uygulamalardır. Bu nedenle hormon uygulaması gdo uygulamasından farklıdır. Gdo lu besinde istenilen şartlar genetiği oynanarak yapıldığı için mükemmele yakın bir görüntü vardır fakat hormon uygulaması gereğinden fazla büyüme ya da şekilsizlik gibi sonuçlar doğurur. Bir ürünün hormonlu olup olmadığı anlaşılabilir fakat gdo lu olup olmadığı ilk bakışta ayırt edilebilecek bi özellik değildir.

10 Mart 2011
Okunma
bosluk

Msg’nin zararları nelerdir?

İçeriğinde bulunduğu yiyeceklerin tadının beyin tarafından lezzetli olarak algılanmasını sağlayan msg insan sağlığını tehdit ediyor. İşte mono sodyum glutomatın sağlığa zararları :

  • Alerji
  • Hiperaktivite
  • Diyabet
  • Dikkat bozukluğu
  • Depresyon
  • Göz problemleri
  • Kulak ve baş ağrıs
  • Cilt problemleri
  • Uyku düzensizliği
  • Sinir sistemi rahatsızlıkları (Parkinson, alzheimer)
  • Epilepsi
  • Göz retinası hasarı
  • Nazal polip
  • Hormon bozuklukları
  • Böbrek ve karaciğer bozukluklar

Msg hamilelerde plesanta zarından geçebildiği için bu madde aynı etkilerle bebek sağlığını da tehdit edebiliyor.

1 Mart 2011
Okunma
bosluk

Organik Gıdaların Besleyiciliği

Organik gıda üretiminde hormon ve gübre kullanımı az olduğu için, toprağın mineral bakımından daha zengin ve besleyici olması gerekir. Bu da toprağın üzerinde yetişen ürünlere etki eder. Buna binaen; ürünler, minerali az olan toprakta gübre ve hormon ittirmesi ile üretilen ürünlere nazaran daha lezzetli ve besleyici olur.

hamile kadin yemegi Organik Gıdaların Besleyiciliği

Organik Gıda Besleyiciliği

Hormon ve diğer suni maddeler kullanılmadığı için sağlık açısından da daha naturel ve destekleyici özelliktedir. Bu ürünlerin içinde çok daha fazla mineral ve vitaminler bulunmakta bunun yanında diğer zararlı maddelerden yoksun olduğu için besleyicilik ve sağlık yönü daha dolgundur.

Hamileler ve çocuklar gibi daha fazla vitamine ihtiyacı olan kesimler için bu ürünlerin tercih edilmesi faydalıdır.

26 Şubat 2011
Okunma
bosluk

Organik Gıdaların Tadı

organik1 300x224 Organik Gıdaların TadıOrganik gıdalar dış görünüş açısından çok sağlıklı görünen, geç bozulan ve geç çürüyen hormonlu gıdaların aksine kendine has aromaya hakim ve çok daha lezzetlidir. Bunun sebebi bir çok katkı maddesi bulunan suni gübrelerin kullanılmayıp, doğal toprakta doğal gübrelerle yetişmesi ve olgunaşması sırasında hiç bir etkiye maruz bırakılmamasıdır. Organik tarım ürünlerde çeşitlilik sağlayarak alıcıya tercih şansı doğurur.

24 Şubat 2011
Okunma
bosluk

Organik Gıda Nedir

Kelime anlamı olarak organik, canlı bir şeyin parçası veya ondan meydana gelmiş bir şeyi anlatmak için kullanılır. Fakat son zamanlarda bu sözcük hepimize tarımda doğallığı çağrıştırmakta.

Organik gıdalar, organik tarımın ürünü olup bitkisel ve hayvansal kökenlidir. Bu ürünlerin yetiştirilmesinde ve işlenmesinde hiçbir yapay ürün ve tarım ilacı kullanılmaz. Organik tarım, ürünlerin genetiğinin değiştirilmesini; sentetik gübre, hormon gibi katkı maddelerinin kullanılmasını reddeder.

Organik tarımın gündeme gelmesi 20. yüzyılda ozon tabakasıyla ilgili incelemeler yapılması, dünya geleceğinin tehlikeye girmesi ve toplumda zirai bilincin oluşması sonucunda olmuştur. Zamanla yaygınlaşmış ve organik gıda özellikle yurt dışında fazlaca tercih edilir duruma gelmiştir.

22 Şubat 2011
Okunma
bosluk
organik tarım Son Yazılar FriendFeed